close menu

Wat je voelt is wat je ziet

Het belang van een sterke visuele identiteit voor een bedrijf

 

We leven al even in een beeldcultuur. We nemen onze beslissingen voor 95% op basis van ons gevoel. Beelden vormen de toegang tot dat gevoel. Wat we voelen, is wat we zien. Dat is wat blijft hangen. Een bedrijf dat dus investeert in een volwaardige visuele identiteit waar mensen echt iets bij voelen, echt mee connecteren maken vandaag het verschil en springen boven het maaiveld uit.

Een sterke visuele identiteit gaat verder dan een aantrekkelijk logo en een passende huisstijl. Het is op zoek gaan naar dat beeld dat uniek is voor jouw bedrijf en niet zomaar een stockbeeld dat voor de zoveelste keer gebruikt wordt. Een visuele kapstok waar je de komende vijf à tien jaar op verder bouwt. Dat is duurzaam ondernemen waarmee je vertrouwen en herkenbaarheid opbouwt.

 

Differentiatie

Een sterke visuele identiteit die echt voortbouwt op het DNA van jouw bedrijf, zorgt ervoor dat de beelden uniek zijn voor jouw bedrijf en niet zomaar gekopieerd kunnen worden door een concurrent. Jouw USP’s zullen anders zijn dan die van jouw concurrenten en zo kan jij jezelf dus anders positioneren. Dit verschil ook visueel toonbaar maken, zal ervoor zorgen dat jij  andere klanten aantrekt dan jouw concurrenten. Klanten die aansluiting vinden bij het DNA van jouw bedrijf en dus sneller over zullen gaan tot conversie. 

 

Merkherkenbaarheid

Een goed ontworpen visuele identiteit zorgt ervoor dat het bedrijf direct herkenbaar is. Wanneer potentiële klanten een samenhangende en professionele communicatie van jouw bedrijf zien, weten ze meteen dat het over jouw bedrijf gaat en wordt ook instant het gevoel opgeroepen waar ze mee connecteren. Door deze visuele ankers consequent door te trekken, vergroot je jaar na jaar de herkenbaarheid en zorg je ervoor dat de herkenbaarheid op lange termijn groeit en jouw merk groter en sterker wordt.

 

Loyaliteit

Tot slot kan een sterke visuele identiteit ook helpen bij het vergroten van de loyaliteit van klanten. Als klanten zich identificeren met de waarden en persoonlijkheid van jouw bedrijf en dit weerspiegeld zien in een visuele identiteit, kan dit leiden tot een sterkere band, een groter vertrouwen en uiteindelijk leiden tot herhalingsaankopen. Zo gaan ze ook sneller jouw bedrijf aanbevelen aan anderen.

 

Een voorbeeld nodig van hoe we dit bij SeeYouBaby aanpakken? Lees onze case AUM

Een verkennend gesprek om het even over jouw visuele identiteit te hebben? Mail naar info@seeyoubaby.be

 

Mail ons