close menu

Een animatievideo laten maken in 2D of 3D zet jouw bedrijf of product in de kijker!

Wil je een bedrijfsfilm laten maken die net iets meer aanspreekt dan de overdressed CEO die jou geaffecteerd aanspreekt terwijl hij zijn bedrijf laat zien in ware MTV Cribs style? Of zitten jouw nieuwste uitvindingen en future proof snufjes net diep binnenin het hart van een product verborgen?

Dan is een animatievideo laten maken in 2D of 3D een bijzonder slim idee. Als professionele motion design studio ontwikkelt SeeYouBaby productanimaties en animatiefilmpjes die doorspekt zijn met jouw unieke bedrijfs-DNA en die de kijker raken net daar waar het moet: in het hart van hun emoties.

ik wil een offerte

animatievideo_laten_maken_zespri
3D_mascotte_laten_maken_Rectangle 25
animatievideo_laten_maken_streekpersoneel
pulseanimatic2

De voordelen van video animatie versus een standaard bedrijfsfilm

 

100% controle

Een zieke acteur die niet komt opdagen? Een plots onweer dat de filmset blank zet? Een scene die door tijdsdruk niet kon worden opgenomen?
Dit alles is niet aan de orde wanneer je een product- of bedrijfsanimatie laat maken. Video animaties geven jou immers volledige controle over elk denkbaar detail.

100% fantasie

Sprekende dieren, gerobotiseerde mensen, ongeziene aardverschuivingen of alles verwoestende orkanen, fietsen over het water of treinen die kunnen vliegen,… met 3D animatie kan je het zo gek niet bedenken want the sky is not even the limit!
Bovendien kan een product- of bedrijfsanimatie zo realistisch zijn waardoor je twijfelt tussen reële en geproduceerde beelden. Als kers op de taart kan je animatiebeelden perfect combineren met echte video-opnames. Wat dacht je van de CEO die spreekt binnen een computergegenereerde omgeving, of een schattige 3D mascotte geanimeerd op een gefilmde achtergrond?

100% à la carte

Een productanimatie of animatievideo laten maken gebeurt steeds op maat. Er zijn immers heel wat factoren die meespelen zoals de stijl, de graad van afwerking en realisme, enz. Geen eenheidsworst dus, maar unieke, meeslepende beelden die jouw boodschap hapklaar verpakken.

100% toegankelijk

Animaties zijn tijdloos en generatieloos. Een animatiefilm spreekt iedereen aan: jong en oud, van gezellige huismus tot de meest gewiekste havik.

100% duidend

Sommige abstracte gegevens zijn zeer moeilijk in beelden te capteren. Hoe breng je een briljante ingeving in beeld, een gevoel, een denkpiste,… Met een creatieve corporate video of een visuele animatie in 2D of 3D schep je emoties, verlangens, gevoelens,… daar waar een standaard bedrijfsfilm al snel zijn limiet bereikt.

ik wil een offerte

Een 3D animatievideo laten maken: wat zijn de kosten?

animatievideo_laten_maken_ordina
3D_mascotte_laten_maken_cee

Ok, ik wil graag een 3D animatiefilm voor mijn bedrijf laten ontwikkelen. Maar euhm… is dat niet superduur?” Well,  perception is reality. De prijs van een bedrijfsanimatie hangt af van een aantal factoren.

 

 

Graad van complexiteit

Hyperrealistische animaties vereisen meer aandacht qua textuur en belichting: realistische sneeuw, waterreflecties, details van kledij of haartooi die apart moeten meebewegen met de wind,… Het zijn allemaal zaken die voor extra uitdaging zorgen. Hoe meer details, hoe meer ontwerptijd, of: the more you play, the more you pay.

 

Verschil 2D vs 3D animatie

Wil je knabbelen aan het budget, dan kan je de duurtijd van de animatiefilm inkorten en een sterke kernachtige boodschap brengen, of je kan de kwaliteit van de animatie naar beneden halen. Opgelet: het resultaat hiervan in 2D zal niet hetzelfde zijn dan in 3D.

Bij 2D is er immers maar één kijkhoek, waardoor er meer tolerantie is voor onnatuurlijke bewegingen. Een lagere kwaliteit zal niet snel als storend worden ervaren.

Kies je voor een meer uitgewerkte 3D karakteranimatie, dan moet elke intentie achter een beweging kloppen. Afhankelijk van de vereiste bewegingen, zal het animatieskelet van jouw figuurtje meer of minder detail krijgen (rigging). Haal je de kwaliteit naar beneden bij 3D animaties, dan oogt het resultaat snel minder mooi.

Een 3D animatie laten maken, zo gaat dat in zijn werk

Een animatiefilmpje laten maken gebeurt in verschillende fases. Zonder ons al te veel in technisch vakjargon te verliezen, schetsen we heel kort het productieproces:

  1. SeeYouBaby voelt jou, jouw bedrijf, jouw wensen en verlangens haarfijn aan de tand. Het resultaat hiervan pennen we neer aan de hand van ruwe schetsen in een storyboard. Het storyboard maakt duidelijk wat de kijker wanneer te zien krijgt, en hoe we dat exact in beeld gaan brengen.
  2. Eens het storyboard is goedgekeurd, voegen we beperkte bewegingen toe aan de animatic (bewegend storyboard). Zo krijg je reeds een goed beeld van hoe jouw filmpje er zal uitzien. Hoewel, dit is pas het begin van onze magic touch.
  3. Vervolgens verfijnen we het design, de look & feel, voegen we laagjes toe tot het perfect gedekt is, blinkt en schittert zoals jij het wenst. ‘Couche na couche’ tot het fingerlicking good is!

Een 3D animatie laten maken geef je in handen van experten

Hoeveel een video animatie moet kosten, hoe beweeglijk de haren van jouw figuurtje dienen mee te wapperen in de wind, en of je opteert voor een 2D of 3D animatie, kies je als opdrachtgever helemaal zelf. See You Baby denkt echter van bij de start met jou mee en ontwikkelt een doeltreffend resultaat dat raakt én dat past binnen jouw budget. Je hoeft niet de grootste uitdagingen in animatie op te zoeken om een beklijvend filmpje te maken.

Vooral de manier waarop je jouw boodschap in beeld brengt, is sterk bepalend voor het gevoel dat je bij de kijker zal overbrengen. Slecht doordachte animatie laat de kijker meestal onbewust met een verstoord of een oncomfortabel gevoel achter, die dan geassocieerd wordt met jouw boodschap of product.

Moraal van het verhaal?

Ga bij het ontwikkelen van een 2D of 3D animatievideo’s in zee met een professionele animatiestudio en laat je begeleiden door experten die state of the art bedrijfsvideo’s ontwikkelen.

See You Baby!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mail ons