close menu

Een workshop strategie bouwt het fundament voor een succesvolle bedrijfscommunicatie

Een creatief communicatieconcept ontwikkelen, een 3D-animatie of bedrijfsvideo laten maken, een visuele marketingcampagne op poten zetten voor je gloednieuwe product, je bedrijfswaarden krachtig verpakken in boodschappen die gehoord én uitgedragen worden,… Een goed doordachte communicatiestrategie is niet zomaar lukraak pijlen schieten in het luchtledige. Het is een sterk onderbouwd actieplan uitwerken waarbij de kernboodschap doeltreffend door de juiste doelgroep wordt begrepen zonder dat je de eigenheid van je bedrijfs-DNA erin verliest.

Wil je een doeltreffend visueel communicatieconcept uitwerken waar iedereen zijn schouders onder zet? Dan is het noodzakelijk dat de neuzen van alle stakeholders of belanghebbenden in dezelfde richting staan alvorens je een creatief marketingproject opstart.

SeeYouBaby legt aan de hand van een workshop strategie de kern van de zaak bloot, en bouwt sterke fundamenten voor een communicatiestrategie die raakt en kraakt!

Workshop strategie: We vissen naar de naald in jouw hooiberg

In de meest ideale wereld start SeeYouBaby elke visuele creatie met een brainstormsessie waarin we samen met onze strategen op zoek gaan naar de kern van jouw bedrijfs- of communicatienoden.

Aan de hand van enkele ‘root cause’-methodieken gaan we op zoek naar jouw echte nood. Waar loop je als bedrijf tegenaan en waar liggen jouw potenties om te groeien? Op welke fundamenten moeten we ons verhaal gaan bouwen?

De naald die we zoeken, ligt vaak niet voor het grijpen, maar goed verborgen in de hooiberg. SeeYouBaby zoekt en graaft tot ze die vinden.

Wat is het voordeel van een workshop strategie?

Dankzij een workshop strategie kunnen wij als visueel agentschap heel efficiënt ons creatief denkproces opstarten. Zo weten we meteen op welke nagel we moeten kloppen om impact te hebben.

Misschien wou je een corporate video laten maken, maar brengt de workshop strategie een diepere nood van jouw bedrijf aan het licht. Zo kan een instructievideo of een explainer video een beter antwoord bieden, of blijkt dat een gepersonaliseerde bedrijfs- of productmascotte het antwoord is op jouw slapeloze nachten.

Van denken naar voelen. Van woorden naar beelden

Wat maakt de workshops van SeeYouBaby zo waardevol? Heel simpel: wij vertalen woorden naar gevoelens, en gevoelens naar beelden. Want beelden vormen de cruciale link tussen denken en voelen. Ze verankeren jouw boodschap op een emotionele manier waardoor deze gegarandeerd impact genereert.

Het resultaat?

 • Meer omzet
 • Meer betrokken (en vooral gelukkige) medewerkers
 • Een positief bedrijfs- of productimago
 • Herkenning

Een workshop strategie bij SeeYouBaby:

 1. Legt de wortels van je bedrijfsnoden bloot
 2. Laat een gezamenlijk gevoel ontstaan waar iedereen zich in herkent
 3. Vertaalt dit gevoel naar woorden
 4. Maar bovenal de juiste voedingsbodem voor sterke en unieke beelden die dit gevoel verankeren
 5. Deze beelden zijn breed inzetbaar via tal van communicatiekanalen, en vormen de rode draad van je creatieve marketing communicatieplan.
 6. Deze concepten zijn duurzaam en niet tijdsgebonden.
 7. Onze sessies worden gegeven door senior creatives en strategen.

Een goed begin geeft moed en zin

Een creatieve brainstormsessie of een workshop strategie is een minimale investering voor een maximale output. Klaar om de neuzen in dezelfde richting te draaien?

See You Baby!

 

workshop storytelling workshop MASCOTTE

Mail ons