close menu
3D-mascotte laten maken

Een sympathiek karakter geeft De Liberale Mutualiteit meer gevoel

case: De Liberale Mutualiteit
sector: Gezondheidszorg
domein: externe communicatie

Concrete nood

De Liberale Mutualiteit zocht een partner om een sympathiek karakter te creëren en te koppelen aan haar organisatie die de perceptie had weinig gevoel op te roepen en neutraliteit uit te stralen.

 

De oplossing van See You Baby

 

een 3D karakter laten maken is niet zomaar een manneke ontwikkelen

Een figuurtje of een manneke tekenen is één ding. Een echt karakter creëren dat een emotionele connectie legt met het publiek, waar je meteen verliefd op wordt en dat jaren kan dienen als uithangbord is van een heel andere orde en telkens weer een grote uitdaging.
Daarom starten we bij See You Baby voor zo’n opdracht altijd vanuit de waarden die je als bedrijf wil uitdragen. Het zorgende aspect kwam heel duidelijk uit de briefing van De Liberale Mutualiteit naar boven.
Dit vertaalden we uiteindelijk na een proces van aftoetsen in een octopus met meerdere armen. We hebben vele “handen” nodig om de optimale zorg te kunnen bieden.

visuele contentcreatie

See You Baby is jouw creatieve maar ook tactische buddy

We leverden een basispose aan waarbij de mascotte een hartje vormde met zijn tentakels
(de medewerkers van LM werden trouwens betrokken bij de zoektocht naar een naam).
Eens het karakter gecreëerd is, kan het op oneindig veel middelen worden ingezet.

Thematische visuals

We ontwikkelden per thema (gezonde voeding, vakantiekampen, bewegen,…) een customized visual waarbij we de mascotte Lemmie in een aangepaste context integreerden. Voor een minimale meerkost konden we ook animated visuals aanleveren waarbij kleine elementen bewogen (oogjes die rolden, vlagje die wapperde,…). Dit zorgde ervoor dat er meer dynamiek in de visuele communicatie kwam.

visuele_contentcreati_LM_Mascotte_Visual_Camp_lighting_V009
visuele_contentcreatie_LM_Mascotte_Visual_Gezonde_Voeding_lighting_V009
visuele_contentcreatie_Liberale_Mutualiteit_Visual_Sport_Lighting_V005
visuele_contentcreatie_Liberale_Mutualiteit_Oost_Vlaanderen_compositing_HiRes_V002
externe communicatie
externe communicatie

animatiepak

We lieten een animatiepak fabriceren zodat Lemmie ook op live-events kon ingeschakeld
worden (vb. in scholen).

pluche

Er werd een pluche versie gemaakt van Lemmie. Er werden maar liefst 6 verschillende sampleversies gemaakt. We lieten het product verbeteren tot het echt helemaal goed zat en de pluche versie hetzelfde gevoel uitstraalde als het 3D karakter dat we gecreëerd hadden. De opbrengsten van de pluches werden in een fonds gestopt waarmee geïnvesteerd werd in projecten voor kinderen.

Extra gadgets

Momenteel zijn puzzels, rugzakjes, zonneschermen, sleutelhangers,… in de maak. Sinds enkel jaren is De Liberale Mutualiteit gestart met crèches, ook deze hebben Lemmie omarmd en heten niet toevallig Lemmieland. Lemmie is een succes en wordt op alle mogelijke manieren geïntegreerd in de externe communicatie van De Liberale Mutualiteit.

Mail ons