close menu

Abstracte salesondersteunende visuele communicatie

CASE Pulse – Latexco

case: Latexco
sector: industrie
domein: externe communicatie

Concrete nood

De salesafdeling uit Azië had nood aan een eenvoudige uitleg hoe het specifieke sonocore proces van de Pulse productielijn verloopt.

 

De oplossing van SeeYouBaby: abstracte behapbare en aantrekkelijke 3D animatie

 

De magic van deze kwalitatieve latexproductielijn gebeurt in de hoge frequentieoven. Dat is moeilijk in beeld te brengen met een gewone audiovisuele productie. Bovendien zijn zo’n machines zelf ook niet meteen een streling voor het oog. We stelden voor om abstractie te maken van het proces én de machines en dit op een eigentijdse, aantrekkelijke, behapbare en duidelijke manier voor te stellen.

Stap 1 : moodboard & schets

Nadat we een bezoekje gebracht hadden aan Latexco en met eigen ogen de productielijn hadden kunnen ervaren, maakten we een schets van hoe deze toestellen er abstract en toch aantrekkelijk konden uitzien. We zochten aansluitend aan de hand van moodboards naar de stijl, de look & feel die paste bij de branding van het bedrijf.

We beslisten samen ook de voordelen dat het specifieke productieproces met zich meebracht op eenzelfde eenvoudige abstracte manier voor te stellen. Ook die fase begon met het bedenken van een eenvoudige abstracte voorstelling die we in eerste instantie schetsten.

CASE Pulse – Latexco

Stap 2 : Animatic

Na het modellen, maakten we een montage met de niet-gerenderde beelden om de flow van het filmpje te bepalen. Blijft het interessant? Wat is de beste kijkhoek om dit specifieke aspect van het productieproces in beeld te brengen?

pulseanimatic1
pulseanimatic2
pulseanimatic3
pulseanimatic4

Stap 3 : Finale rendering

Eens de look & feel bepaald is, het tempo, de camerabeweging, kan alles finaal gerenderd worden.

Mail ons