close menu

Realistische 3D productvisualisaties geven de vrijheid om een universum op maat te creëren

3D productvisualisaties

case: Autentic – Atelier KG
sector: Toerisme
domein: externe communicatie

Concrete nood

Autentic nam Atelier KG onder de arm als creatief team om een nieuw glampingconcept in de markt te zetten. Kelly & Geert van Atelier KG bedachten een concept waarin ze de tenten in een atypische setting wilden integreren. Ze wilden de tenten in de webshop ook in elk model in elke kleur kunnen tonen. Met een fotoshoot leek het een moeilijk verhaal te worden.

 

De oplossing van SeeYouBaby: realistische 3D productvisualisaties

 

Zoek de tien verschillen

We bouwden de tenten na in 3D, bootsten de textuur zo realistisch mogelijk na en gebruikten een combinatie van verschillende softwareprogramma’s om rekening te houden met de exacte spanning en zwaarte van de stof. Dat zorgde ervoor dat de tentzeilen exact dezelfde plooivallen vertoonden als wanneer ze in het echt zouden worden opgesteld. Mocht er een foto naast de 3D-versie liggen, zou het een serieuze uitdaging zijn om tien verschillen te vinden.

CASE Autentic – Atelier KG

De vrijheid van een 3D visualisatie

Eens de tenten waren gecreëerd, konden we spelen met verschillende elementen. De belichting kon aangepast worden: een zonnige dag, ochtendzon, avondzon, duistere omgeving…? We konden de tenten ook  in al hun verschillende kleuren laten zien. De kijkhoek konden we kiezen: vooraanzicht, zijaanzicht, topview, onderkant,… We konden alleen de mesh van de tent laten zien, of met dekzeil erboven, gesloten of open deuren en ramen…Al deze zaken kunnen ook op een later moment aangepast worden. Het grote voordeel is dat de initiële basiskost voor het creëren van de scene en het modelleren van de tenten niet opnieuw moet gemaakt worden. Allemaal zaken die bij een gewone fotoshoot net iets moeilijker worden. Iets vergeten? Iets niet helemaal zoals je het gewenst had? De kans bestaat dat de fotoshoot helemaal opnieuw moet gebeuren en bijgevolg dezelfde kost opnieuw moet gemaakt worden.

Atelier KG leverde ons nadien ook achtergronden aan met werelden waarin ze de tenten wilden laten zweven. We compositen onze tenten in deze achtergronden zodat het voor de kijker leek alsof ze echt in deze omgeving zweefden.

productvisualisatie_3D
3D_productvisualisaties
HERO_TIPI_____v2
3D_productvisualisaties
Mail ons